Fødselsforberedelse

”Hvorfor gå til privat fødselsforberedelse?”

Fødselsforberedelse handler i alt sin enkelthed om at forberede sig til fødslen. Man kan forberede sig lidt, og man kan forberede sig meget – men de fleste af os vil gerne være godt forberedt på dagen, hvor vi skal byde vores børn velkommen til verden og til familien. 

 

Fødselsforberedelse hos Dit Jordemoderhus giver jer vigtig viden om fødslen og de følelser, tanker og situationer I kan støde på undervejs. Det giver jer konkrete værktøjer og gode råd til at fremme den naturlige fødsel, og klæder jer på til at træffe jeres egne beslutninger undervejs, samt at  arbejde sammen som par om jeres personlige fødsel og fødselsoplevelse.

Fødselsforberedelse-billede.jpg

Ingen fødsler er ens, men jeg vil, med min viden og erfaring, gøre alt hvad jeg kan for at klæde jer på til den rejse I skal på under jeres fødsel. Det er helt essentielt for mig, at I går trygge og  styrket hjem med følelsen af at være klar til fødslen, og måske endda også glæder jer til den forestående fødsel.

Jeg tilbyder fødselsforberedelse på små hold (3-4 par), fordi det giver mulighed for nærvær, tryghed og ro samt god tid og plads til fokus på netop jeres tanker, spørgsmål og behov.

 

Fødselsforberedelse anbefales mellem graviditetsuge 28 og 37. 

 

Fødselsforberedelsen foregår i dejlige, lyse lokaler i Flexhuset i Frederikssund (tæt på stationen), og varer 2 x 3 timer, enten som heldagsforløb eller fordelt på 2 dage (gælder ikke online fødselsforberedelse). Fødselsforberedelsen består af både teoretisk undervisning og praktiske øvelser, og vil indeholde emner såsom; 

  • Fødslens fysiologi og faser

  • Veer – og hvordan arbejder man med dem

  • Bevægelse og vejrtrækning

  • Smertelindring

  • Fødestillinger

  • Tiden efter fødslen, herunder amning og den lille ny

 

Der er altid tid og plads til at inddrage jeres personlige ønsker og tanker om den forestående fødsel. Der vil være god tid til spørgsmål, forklaring, øvelser, historier og pauser undervejs. 

 

Jeg tilbyder også individuel fødselsforberedelse online, og her vil forløbet tilrettelægges i samarbejde med jer, med udgangspunkt i jeres tid, tanker og behov. 

 

Jeg glæder mig meget til at se jer, til at gøre jer klogere på fødslens fantastiske natur, og til at hjælpe jer godt på vej til jeres helt egen smukke og unikke fødselshistorie.