Efterfødselssamtale

Hvis du har brug for at tale din fødsel igennem i et trygt rum hvor der er plads til alle tanker og følelser, så tilbyder jeg en efterfødselssamtale. 

Billeder.jpg

En fødsel er en stor livsbegivenhed, som sætter dybe spor i vores tanker, følelser og sind. Det er dagen vi har ventet på, dagen vi har drømt om og dagen, hvor vi skal møde vores nyfødte barn for første gang. Det kan være en oplevelse som styrker os, og som sender os stærkere ind i forældreskabet og det nye familieliv – men det kan i nogle tilfælde også være en oplevelse som gør os bange, overvældet og kede af det og som efterlader os med følelser som bekymring, frygt og utilstrækkelighed. Sådanne følelser er ganske naturlige, men kan være svære at håndtere som nybagte forældre.

Heldigvis kan svære tanker og følelser efter fødslen heles og afhjælpes. Ingen følelser er forkerte eller forbudte, men det kan nemt føles sådan, hvis man ikke er udelukkende lykkelig efter fødslen. Det er helt naturligt at have alle slags følelser, og gennem samtale, forståelse og anerkendelse kan vi slutte fred med alle former for tanker og følelser som bor i os efter fødslen. 

 

En efterfødselssamtale giver jer mulighed for at fortælle om jeres fødsel, jeres oplevelse, jeres tanker og jeres følelser. Jeg vil hjælpe jer med at forstå forløbet, behandlingen, beslutningerne, sammenhængen, og eventuelle indgreb eller komplikationer som I er stødt på undervejs. Jeg vil lytte til jeres historie, og vi vil i fællesskab også gennemgå jeres journal, hvis det giver mening for jer. 

 

En efterfødselssamtale kan være med til at skabe forståelse og sammenhæng, den kan være med til at bearbejde traumatiske forløb, den kan være med til at skabe overblik over hurtige eller kaotiske fødselsforløb og den kan være med til at fremme ro og accept af det individuelle fødselsforløb. 

 

En efterfødselssamtale kan give mening både kort tid efter fødslen og flere år efter. Den kan også være en fordel som gravid med næste barn, hvis der opstår et behov for at bearbejde en tidligere fødsel.