top of page
Hjemmeside, Mia_edited.jpg

Fødselsmodning styrker

kroppens forberedelsesproces

Vil du hjælpe kroppen klar til fødsel?

 

FØDSELSMODNING

285774880_517060603504067_6098090185872818942_n.jpg

Fødselsmodnende behandling

Fødselsmodnende behandling har til formål at give kroppen de bedste forudsætninger for en god og naturlig start på fødslen, samt et spontant og naturligt fødselsforløb.
Fødselsmodnende behandling kan være: 

 

AKUPUNKTUR

REBOZO 

MASSAGE
AKUPRESSUR

HINDELØSNING

EN KOMBINATION

 

LÆS MERE

Fødselsmodning kan stimulere de fødselshormoner, som er helt essentielle for opstart af fødslen, samt det videre fødselsforløb, og på den måde understøtte kroppens egen forberedelsesproces. Fødselsmodnende behandling kan således i sig selv ikke direkte sætte fødslen i gang.

Hvis kroppen er ’klar’ vil den fødselsmodnende behandling kunne medvirke til opstart af fødslen, mens behandlingen i andre tilfælde vil gavne fødselsforberedelsesprocessen ved at bidrage med en masse godt til krop, sind og fødselshormoner. 

Fødselsmodnende behandling gives fra uge 37+0, altså 3 uger før terminsdatoen. 

 

Det kan anbefales at få fødselsmodnende behandling ugentligt fra graviditetsuge 37, for at giver kroppen de bedste forudsætninger for gode fødselshormoner og dermed også et godt fødselsforløb. Man kan dog også sagtens komme til fødselsmodning en enkelt gang, og stadig have rigtig god effekt af dette. 

Hjemmeside - Jordemdoderkonsultation.jpg


FØDSELSMODNINGSKONSULTATION


ALLE DE BEDSTE REDSKABER I ÈN 

​​

  • En konsultation med fokus på dig!

  • Grundig undersøgelse af dig og din baby (hjertelyd, fosterskøn, fosterstilling, blodtryk, urinstix mv)

  • Svar på dine spørgsmål

  • Vejledning omkring din situation og graviditet

  • Samtale om fødselsmodnende livsstil*

  • Fødselsmodnende akupunktur*

  • Fødselsmodnende rebozo*

  • Mulighed for hindeløsning*

  • Tillæg til din vandrejournal 

DIN PRIS:   795,- / 695,-
(Første besøg / Opfølgende besøg)

* Læs mere om de forskellige dele af behandlingen her

283582561_507378074472320_3558970135593670097_n.jpg

 

Mange oplever at graviditeten passerer terminsdatoen, hvilket kan udløse utålmodighed og behov for at gøre noget aktivt for at hjælpe fødselsprocessen naturligt på vej. Det er vigtigt at understrege, at det er ganske normalt at ’gå over termin’ – faktisk er det ganske normalt at gå op til 14 dage over terminsdatoen. Med dette sagt, er det også både naturligt og forståeligt. at have lyst til at forberede sig og hjælpe den længe ventede fødsel i gang på naturlig vis. 

 

Hvis du læser dette og har passeret terminsdatoen, så fortvivl endelig ikke. Du kan stadig nå at stimulere og forkæle dine fødselshormoner, gøre noget godt for dig selv og den kommende fødsel, og måske hjælpe fødslen lidt på vej.  

 

Husk altid at fortælle os, hvis der er noget omkring dig, din graviditet eller din baby som vi bør være opmærksomme på.

 

Vi glæder os til at se jer.


Samtale

Som led i den fødselsmodnende behandling vil vi snakke om alle dine/jeres tanker og eventuelt bekymringer omkring fødslen og tiden efter. Det er min erfaring, at tanker, følelser og eventuelle bekymringer kan sætte sig i kroppen og blokere for de gode fødselshormoner. Jeg vil hjælpe med at skabe ro, tillid og tryghed i den gravide krop ved at besvare alle spørgsmål, give konkrete redskaber og gode råd til den kommende fødsel.

Akupunktur

Akupunktur er en behandlingform som stammer fra den kinesiske medicin. Akupunktur udføres med små tynde nåle, som placeres specifikke steder på kroppen og således stimulerer kroppens meridianbaner (energibaner). Hermed kan man med akupunktur underbygge og stimulere energier og balance i kroppen, og på den måde bidrage til kroppens naturlige fødselsforberedelsesproces. 

 

Rebozo

Rebozo er en metode og en behandlingsform som stammer fra de mexikanske jordemødre. En ’rebozo’ er egentlig et ord for ’et sjal’ eller 'et tørklæde’ som bruges til at, vugge, ryste, strække og bevæge den gravide kvindes krop, særligt omkring hofter og bækken. Rebozo er en behandling som kan bruges til mange forskellige ting i løbet af graviditeten og fødslen, blandt andet fødselsmodning. Fødselsmodnende behandling med rebozo har til formål, at afspænde og afslappe den gravide krop og medvirke til at barnet indtager den rigtige position i kvindens livmoder og bækken.


Hindeløsning

Hindeløsning foretages ved en indvendig undersøgelse. Hindeløsning kan kun foretages hvis livmoderhalsen er begyndt at afkorte sig og åbne sig let. Hindeløsning betyder, at man med sine fingre 'løsner' fosterhinderne fra den nederste del af livmoderen (livmoderhalsen). Denne mekaniske påvirkning medfører at kroppen udskiller nogle hormoner som kan være med til at sætte fødslen i gang, såfremt kroppen er klar. Hindeløsning vil kun kunne føre til begyndende fødsel såfremt kroppen selv er ved at være klar. Hindeløsning har i nogle tilfælde ingen effekt, og kan nogle tilfælde også give kraftige plukkeveer, som ikke udvikler sig til fødsel.
 

(Det er vigtigt at understrege, at hindeløsning ikke har noget at gøre med vandafgang eller at 'prikke hul på fostervandet'. Dette gøres kun på hospitalet, som metode til igangsættelse af fødslen hvis der er en væsentlig begrundelse for dette)


Redskaber

Når man kommer til fødselsmodnende behandling vil vi selvfølgelig også snakke om, hvad du som kvinde, og I som par kan gøre derhjemme for at hjælpe kroppen til at blive klar til fødslen. Der findes mange gode ’husmoderråd’ til, hvordan man kan hjælpe fødslen godt på vej, men det er desværre de færreste af dem som reelt er særlig gavnlige for kroppen op til fødslen. Jeg vil sørge for, at hjælpe jer godt på vej, ved at give jer nogle få og enkle redskaber I kan arbejde med derhjemme for at fremme det gode fødselsforløb, og i øvrigt også understøtte den naturlige fødsel når denne går i gang.

Besrivelse

PRAKTISK: 


- Dejlige, lyse lokaler i Flexhuset i Frederikssund

(Roskildevej 18A, 3600 Frederikssund)

- Gratis parkering

(Hvis du kommer med s-toget, ligger Dit Jordemoderhus
få hundrede meter fra Frederikssund St.)

-  Hyggeligt venteområde med gratis kaffe & the

(Kom gerne 5-10 min før og nyd roen)


- Et jordemoderhus, der er medlem af Jordemoderforeningen

DIN PRIS:   795,- / 695,-
(Første besøg / Opfølgende besøg)

- HUSK, at der gives tilskud til privat jordemoder, 

hvis du er medlem af Sygeforsikringen "danmark"

bottom of page